Klik op titels met een + ervoor voor het gehele artikel!

Vroeger stond hier een oud huisje waar de familie Podt woonde. Podt was arbeider bij een boer en kon goed accordeon spelen. Hij zat vaak voor het huis te spelen. Hij woonde samen met zijn vrouw en vier kinderen: Jannes (later politieagent), Anton (flink van postuur, vroeg overleden) en dochters Truida en Harmpje.

Familie Podt


Links: zoontje van buren Leffers. v.l.n.r.: Anton geb. 1933 overl. 1970 (rijinstructeur), vader Podt geb. 1896 overl. 1959 (hij was werkzaam bij de dorsmachine van Korterink), Truida (Geertruide Hermine) geb.1935, moeder Jantje Podt-Nierbosch geb. 1902 overl. 1976, voor haar Harmpje Geertruida geb. 1945, rechts zoon Jannes geb. 1927 overl. 2004. Hij ging met de 7 dec. divisie naar Indië. Zus Truida vroeg: “Neemt U een aapje voor me mee?” Voordien werkte hij bij Evert Prinsen, die melk aan de deur verkocht. Later werd Jannes politieagent. Aanvulling en foto via Judith Kaars Sijpesteijn-Gouwe

Podt vertrok samen met zijn vrouw naar Dedemsvaart en Pullen kocht het huis. Teunis Pullen en zijn eerste vrouw Jantina Hakkers, kwamen samen met zoon Jan Henk van het Haantje en hebben eerst in het oude huis gewoond. Vrouw Pullen overleed op jonge leeftijd en Pullen hertrouwde met Henny Smit. In 1960 bouwden ze het huidige huis.

Toevoeging Harry Pullen

In dit huis hebben mijn vader en moeder gewoond tot circa 1960. Het huis moest wijken (op last van de gemeente) omdat de weg langs het kanaal (zuidzijde) verbreed werd. De keldervloer en delen van de fundering van het oude huisje zijn nog steeds te vinden, na enig graafwerk in de tuin en berm. De gemeente wou graag dat het nieuwe huis ongeveer 50 meter van de weg geplaatst werd, ongeveer waar nu de hoogspanningsmast staat, maar daar was mijn vader fel op tegen. Zodoende is ie midden op het kavel geplaatst.

Samen kregen ze drie zoons, Jaap, Henk en Harry. Henk en Harry zijn nog lang thuis blijven wonen. Harry heeft nog lange tijd samen met zijn moeder gewoond, nadat zijn broers het huis hadden verlaten en zijn vader was overleden. Mevrouw Pullen woont sinds 2008 in de nieuwbouw van Lutten en verkocht het huis aan haar achterneef Egbert en diens vriendin Yvonne.

Sinds 12 januari 2019 is dit pand eigendom van de nieuwe bewoners John Ballast en Jolanda Ballast-Logtenberg.

Bijlage: