Klik op titels met een + ervoor voor het gehele artikel!

Bewonersoverzicht

(dubbel huis)

A: Manuel met Mientje en kinderen Hermien, Albert, Jenny en Harm. Harm verongelukte op 18-jarige leeftijd voor de winkel van Bekman. Hij reed met zijn brommer tegen een boom en was op slag dood. Mientje trouwde met een man die bij de spoorwegen werkte en vertrok naar ’t Gooi. Albert ging naar Indië, toen hij terugkwam werd hij politieagent in Zwolle. Hij woonde tot zijn dood in 2008 in Dedemsvaart. Dochter Hermien werd geboren op Koninginnedag. Ze trouwde met een drogist en verhuisde naar Meppel. Dochter Jenny vetrok na haar huwelijk naar Dedemsvaart, waar ze in 2008 overleed.

B: Familie Kelder uit Rheezerveen keerde weer terug naar hun geboorteplaats. Geert Schepers kocht het huis. Hij was getrouwd met Trees Bosman uit Slagharen. Hij werkte bij zijn broer, die een bakkerij had op nummer 22.

Nu wordt het pand bewoond door Peter en Deodata Snoek. Peter heeft een eigen timmer en montage bedrijf en Deodata heeft een schoonheidssalon en pedicure praktijk aan huis.

In juli 2020 verkochten Peter en Deodata dit pand en kochten en betrokken de voormalige boerderij van de fam. Veldhoen, noord 54