Klik op titels met een + ervoor voor het gehele artikel!

Bewonersoverzicht

Bijlage:

Albert Bekman

Hij is geboren op 5 september 1875 in Nieuw Amsterdam. Beroep: brievenbode. Hij is overleden op 12 november 1956 in Lutten a. d. Dedemsvaart, hij was toen 81 jaar oud. Gehuwd met Johanna Aarsen. Zij is geboren op 15 september 1885 in Avereest. Kinderen uit dit huwelijk:

  • Hendrika Katharina Bekman, geboren op 21 december 1904 in Dedemsvaart (Hardenberg, Ambt)
  • Johannes Fredrikus Bekman, geboren op 23 juni 1907 te Dedemsvaart (Hardenberg, Ambt)
  • Hendricus Bekman, geboren op 26 juli 1912 te Dedemsvaart (Hardenberg, Ambt)
  • Bertus Bekman

Bron: Historische Vereniging Hardenberg en Omgeving, “Genealogische gegevens uit Noord-Oost Overijssel”, database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogische-gegevens-uit-noord-oost-overijssel/I36424.php

ALBINO winkel Bekman

Albert Bekman en zijn vrouw kochten in 1912 de Albino winkel. Dochter Katrien runde de winkel terwijl de zonen Johannes, Hendrikus en Bertus de M.U.L.0 bezochten. Na zijn opleiding kwam ook Johannes in de zaak. Vader Bekman was postbesteller. Toen hij op een keer met zijn fiets van de wijken kwam, modderwijken met vaak onbegaanbare wegen ernaast aan de zuidkant van het kanaal, wilde hij het vonder oversteken. Dat vonder lag over het kanaal (tussen de Lange, nu Warnier, en Veldhoen) en gleed er met zijn fiets naast. Hij kwam er met een nat pak af, maar de post in zijn tas moest worden gedroogd. Katrien wist nog wat een troep dat gaf. leder kaartje ieder papiertje of enveloppe drogen op en bij de kachel. Nadat de Hr. en Mevr. Bekman met dochter Katrien in 1936 hun nieuwe woning naast de winkel betrokken, kwam de winkel in handen van zoon Johannes en zijn vrouw Jo.

Johannes Bekman

Hij is geboren op 23 juni 1907. Hij is overleden op 29 juni 1967, hij was toen 60 jaar oud. Gehuwd met Johanna Jansen. Zij is geboren op 25 september 1911. Zij is overleden op 8 juni 2012, zij was toen 100 jaar oud.

Bron: GenealogieOnline

Na vele verbouwingen is er een nieuwe woning ontstaan die in niets meer herinnerd aan de oude Albino winkel. Dunant & Esther Mepschen hebben hier jaren gewoond en dochters Chantal & Sylvana zijn hier geboren. In 2017 verkochten zij het pand aan Ard en Caroline Vergunst en dochter Tjitske en zoon Josia.

Fotoalbum