Klik op titels met een + ervoor voor het gehele artikel!

Hier woonde de familie Storteboom: vader Gerrit had een klein boerderijtje en was klompenmaker. Hij en zijn vrouw Johanna hadden 4 zonen, Mans (verhuisde naar Canada), Lucas, Geert en Gerrit. Het huis was oorspronkelijk gebouwd als tuinmanswoning voor de familie op nr. 20. Geert is jarenlang tuinman geweest bij de familie Van der Vecht. De oude Storteboom vond een vrouw (Rika) uit Bergentheim voor zijn zoons. Toen Lucas en Geert geen belangstelling hadden voor haar, wilde Gerrit wel.

Foto’s

Aanvulling Joke Jelier - Bekman (22-02-2013)

Sieny Wortelboer en ik gingen graag bij de Stortebomen op bezoek. We werden daar altijd enorm verwend: koekjes, snoep en frisdrank. De kamer waar we zaten was niet groot. Aan de ene kant het raam en aan de andere kant een fornuis. Tafel in het midden waarop in mijn beleving altijd brood en koffie stond. Stoelen tegen de beide wanden. Toen mijn vader met de kappers zaak stopte, is een van de kappersstoelen naar de Stortebomen gegaan. Met name Rika maakte graag gebruik van deze stoel.

De Stortebooms zijn hier blijven wonen tot in de jaren ’80, toen werd de grond gekocht door de elektriciteitsmaatschappij die de hoogspanningsmasten neer gingen zetten. Nadat de broers en de vrouw kort na elkaar overleden is het huis afgebroken.

Aanvulling Joke Jelier - Bekman (22-02-2013)

Op het kerkhof in Lutten zag ik onlangs 4 grote marmeren grafstenen. Hier zijn de Stortebomen begraven. Gerrit overleed 27-9-1990, Hendrika en Geert beiden op 6-10-1991 en Lucas op 28-11-1992.

Het land is nu eigendom van Bert en Guus Mensink (Tottenhamstraat) en is in gebruik als akkerbouwgrond. Het huisnummer 18 is komen te vervallen.

Deze foto is ten onrechte terecht gekomen in het familiealbum van de familie van de Vecht op nummer 20. Een reactie van een bezoeker van de website die een vraag stelde over deze foto, hebben we bij de familie van de Vecht neergelegd en daar kwam het volgende uit:

> Volgens je vader is dit de familie Storteboom. Zij waren jullie buren aan de zijde waar nu de hoogspanningskabels lopen. Regelmatig liepen zij via een padje van hun huis naar jullie huis om in de tuin te vertoeven. Het meisje is waarschijnlijk een dochter van de zoon en zijn vrouw die achter haar staan op de foto <

Nu is onze belangstelling gewekt of er mensen zijn die deze foto (her)kennen en, zoja, om ons hier van op de hoogte te willen stellen. Het zou ook kunnen dat er in Canada nog nazaten van de Stortebooms wonen. Alle info is welkom.

Reactie Mariet Scholten

Op de foto staan op de achterste rij: links Lucas, Geert, Rika en Gerrit met daar voor hun ouders moeder Johanna en vader Gerrit Storteboom. De drie kinderen ken ik niet.